Kulak Korunma Levhaları

Kulak Korunma Levhaları

Kulak Korunma Levhaları nı 333 Reklam olarak ISG standartlarına göre üretmekteyiz. Gürültü, yaygın olarak, istenmeyen ses veya ses kirliliği anlamına gelmektedir. Gürültünün kontrol altına alınması gürültü kaynağı, yayıldığı çevre (bina içi ve dışı çevre) ve bundan etkilenen insan ve diğer canlılar açısından ele alınıp çözümlenecek bir sistem sorunudur ve çeşitli disiplinler arasında işbirliğini gerektirmektedir. Gürültü; su, hava, toprak kirliliği gibi önemli bir çevre kirililiği şek- lidir. Dünyada gürültü kontrolü kavramı 1950’lere dayanmaktadır. Sesin iki temel belirleyicisi, frekansı ve şiddetidir. Sesin şiddeti doğrudan kulak zarına ulaşan mekanik basınçla ilgilidir ve desibel (dB) olarak ölçülür. Kulağımız 0-140 dB arası sesleri algılar. Frekans ise saniyede geçen titreşim sayısıdır ve birimi Hertz’dir (hz). İnsan kulağı 20-20.000 Hertz arasındaki sesleri duyabilir. Bunun altındakilere infrasonik, üstündekilere ise ultrasonik sesler denir. Bu sesler insan kulağı tarafından işitilememesine karşın kişide bulantı, baş ağrısı ve huzursuzluk yapar.

Gürültünün  Önlenmesi ve Gürültü Uyarı Levhalarının Önemi

Dünya Sağlık Örgütü gürültü kirliliğini insan sağlığı açısından risk oluşturan faktörler arasında tanımlamıştır. Bu riskler; işitme sağlığının bozulması (özellikle işyeri gürültüleri için), gürültü nedenli işitme kayıpları, fizyolojik etkilenme (yüksek tansiyon, kalp sorunları, metabolizma ve solunum sistemi bozuklukları, prematüre doğumlar ve bebek ölümleri, uyku bozukluğu, stres gibi çok sayıda sağlık sorunları) ve psikolojik etkilenme (davranış bozuklukları, agresif davranışlar, genel hoşnutsuzluk, sıkıntı duygusu, ani öfkelenme) bunlara örnek olarak gösterilebilir. Gürültünün kontrol altına alınması gürültü kaynağı, yayıldığı çevre (bina içi ve dışı çevre) ve bundan etkilenen insan ve diğer canlılar açısından ele alınıp çözümlenecek bir sistem sorunudur ve çeşitli disiplinler arasında işbirliğini gerektirir. Ancak konunun; teknoloji ve planlamanın yanı sıra sosyal, hukuksal ve ekonomik boyutları da bulunmaktadır.
Kulak Korunma Levhaları, iş yerinde kulağın koruması büyük bir sağlık ve güvenlik konusudur ve işverenlerin göz ardı etmemesi gereken bir konudur. Sağlık ve güvenlik işaretleri, insanlara kulak koruması kullanmaları gereken çalışma alanları ve ne zaman kullanmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunabilir.
Güvenlik kurallarının ilk maddesi ve amacı zaten: “Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde kullanılacak güvenlik ve sağlık işaretlerinin uygulanması ile ilgili kuralları belirlemektir.” Aslında bu madde her şeyi özetliyor.

Kulak Korunma Levhaları Kullanım Yerleri

İş güvenliği alanında özellikle inşaat şantiyelerinde ve sanayi, tekstil ve bunun gibi ağır ve hacimli makineler kullanılan hizmet sektörü dediğimiz alanda güvenlik önlemleri maksimum düzeyde olmalıdır. Aksi takdirde kalıcı sağırlık gibi önemli kazaların önüne geçemeyiz.

Kulak Korunma Levhalarının Önemi

Bu değerin farkında olan 333 Etiket önce iş güvenliği ilkesi ile birçok uygulama yapmaktadır. Bunun için iş güvenliği afişleri, uyarı levhaları, yasaklama levhaları, elektrikli uyarı levhaları, acil çıkış levhaları, fabrika girişi güvenliği levhaları, iç mekan yönlendirme levhaları, yangın söndürme imleri ve levhaları, tıbbi atık levhaları gibi birçok   Giriş çıkış ve güvenlik levhaları yapmaktayız. Bu gibi levhaların önemine vakıf olan firmamız bu hizmetlerin tamamını kalitesinden ödün vermeden ve özenle yapmaktadır.

Kulak Korunma Levhaları Çeşitleri

Kulak Koruyucu Tak Levhası, Kulak Koruyucusuz Çalışma, Kulak Tıkacını Kullan Levhası, Kulak Tıkaçsız Çalışma Levhası, Dikkat Gürültülü Alan Kulaklık Kullan Levhası, Dikkat Gürültülü Alan Kulak Tıkacını Kullan Levhası, Dikkat Gürültülü Alan Kulaklık Tak Levhası, Gürültülü Alan Zemin İşaretleri Etiketi, Kulak Koruyucusuz Çalışma Levhası, Dikkat Dur Kontrol Et Geç

Kulak Korunma Levhaları,Kulak Koruyucu Tak Levhası, Kulak Koruyucusuz Çalışma, Kulak Tıkacını Kullan Levhası, Kulak Tıkaçsız Çalışma Levhası, Dikkat Gürültülü Alan Kulaklık Kullan Levhası, Dikkat Gürültülü Alan Kulak Tıkacını Kullan Levhası, Dikkat Gürültülü Alan Kulaklık Tak Levhası, Gürültülü Alan Zemin İşaretleri Etiketi, Kulak Koruyucusuz Çalışma Levhası, Dikkat Dur Kontrol Et Geç



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İş Güvenliği Motivasyon Sloganları

5S İş Güvenliği Levhaları Özellikleri Nelerdir?